+31 (0) 6 260 260 04 HULP NODIG?
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Mora messen

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Loading ...Load More ...
Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Oerdegelijke kwaliteit

Outdoormessen van Mora of Sweden zijn oerdegelijke messen voor een klein prijsje. Of je er nu een boomstam mee doormidden wilt 'batonnen', of een fijn houtsnijwerkje wilt maken, deze messen laten je niet in de steek. In een kleurtje dat opgaat in de natuur, of dat er juist uitspringt. Voor ieder wat wils!

De immer populaire Mora Companion serie

De Companions zijn messen met een ergonomisch rubber/kunststof handvat. Deze handvatten liggen buitengewoon lekker in de hand en zullen ook bij noeste arbeid comfortabel aanvoelen. Het lemmet heeft een echte Zweedse scandi-grind. En dit lemmet komt eng scherp uit de fabriek! Het mes staat garant voor soepel snijgedrag, maar ook voor enorm gemak bij het slijpen van je mes. Het lemmet gaat met een stick-tang constructie tot zo'n 80% diep het handvat in. Het mes is daarom veilig en hufterproof. Je zult zien dat de Heavy Duty messen een iets dikker lemmet hebben, maar vergis je niet, ook de 'gewone' varianten van de Companion kunnen behoorlijk zwaar werk aan.

Houtbewerkingsmessen

Je vindt hieronder ook enkele houtbewerkingsmessen van wat vroeger Erik Frosts heette. Inmiddels is dit een eigen product van Mora of Sweden onder de naam Wood Carving. De Mora Wood Carving 120 is een fijn houtbewerkingsmesje dat buitengewoon scherp wordt aangeleverd. Het handvat getuigd van eenvoud. Met dit ontwerp handvat is Mora ooit groot geworden. Een goed mes met een stick-tang in een simpele, comfortabele handgreep.

Met het lepelmes kun je - de naam zegt het al - een mooie lepel bushcraften. Of natuurlijk met een ander doel een holte in een stuk hout lepelen. Het model dat je bij ons vindt, is scherp aan 1 zijde, wat een stuk veiliger is dan een dubbelzijdig lepelmes.

Koolstofstaal of stainless?

We bieden messen aan met een lemmet van koolstofstaal en van stainless steel. Beide oerdegelijk geproduceerd. Onderling zijn er natuurlijk enkele verschillen. Simpel gezegd, is koolstofstaal net iets gemakkelijker en ietsje scherper te slijpen dan roestvrij staal. Roestvrij staal heeft daartegenover de eigenschap dat het bij een gebrek aan onderhoud niet verweerd.